Siirry suoraan sisältöön

Asiaa teatterikerhoista!

Teatterin istuimet

Moni meistä rakastaa käydä teattereissa. Näytelmien katsominen on hyvää ja rentouttavaa ajanvietettä ja taattua viihdettä. Elokuvateatterit ovat asia erikseen, mutta teattereissa on sitä jotakin taikaa, jota ei muualta saa. Monelle meistä riittää se, että teatterissa käy sivistämässä itseään satunnaisesti. Osalle kuitenkaan tämä ei riitä, sillä teatteri menee sieluun ja luihin ja ytimiin. Teatterista tulee tällaisille ihmisille harrastus, vaikkeivat he itse välttämättä teatterissa haluaisi esiintyä. He kuitenkin haluavat olla mukana teatterin maailmassa mahdollisimman paljon, ja heitä varten onkin erityisiä teatterikerhoja, jotka tukevat teatteriharrastamista.

Teatterikerhon idea on siis syventää ja tukea kaikkien jäsentensä teatteriharrastusta. Pääfokus on olla lisäämässä teatteriharrastajien viihtyvyyttä tämän ihanan harrastuksen parissa. Usein teatterikerhot järjestävät jäsenilleen teatterikäyntejä ja teatterimatkoja. Niiden lisäksi tarjolla on yleensä spesiaaleja kerhoiltoja. Näissä tapahtumissa on yleensä ohjelmassa näyttelijöiden ja useiden muiden teatterialan toimijoiden ja asiantuntijoiden kertomuksia teatterityöstä ja teatterielämästä yleensäkin. Vain harvalla teatterissa työskentelevällä teatteri on pelkästään keino ansaita elainto. Teatteri on intohimo ja elämäntapa, ja mikäs sen hienompaa kuin kuulla oikeita kokemuksia ja kertomuksia heiltä, jotka teatteria tekevät.

Jatkossa esittelemme teattereiden lisäksi myös erilaisia teatterikerhoja. Niitä löytyy usealta paikkakunnalta, ja etenkin suurissa kaupungeissa niissä on melko suuret jäsenmäärät. Teatterikerhot ovat yleensä todella aktiivisia ja innostus teatteritoimintaa kohtaan on suuri. Teatterikerho onkin todella hieno ja mahtava tapa löytää kaltaisiaan ihmisiä, eli käytännössä teatterikerho ei ole vain pelkkä yhdistys tai harrastus, vaan sieltä voi saada elämäänsä uusia ystäviä ja verkostoa. Tämänkertaisessa postauksessa esittelemme teille pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Helsingin teatterikerhon, jolla on jo todella pitkät perinteet ja vaikuttavan suuri jäsenmäärä. Esittelemme sen vain lyhyesti, joten jos kiinnostus herää, kannattaa vierailla kerhon nettisivuilla.

Helsingin teatterikerho

Helsingin teatterikerho on toiminut jo vuodesta 1948 saakka. Tällä hetkellä vuonna 2017 sillä on 349 jäsentä. Helsingin teatterikerho toimii seuraavalla tavalla: Yhdistys lähettää jäsenilleen jäsenkirjeitä, joissa on lueteltu kaikki ne näytelmät, joihin kerho on varannut lippuja. Sama luettelo on jäsenten luettavissa myös kerhon nettisivuilta. Kerhon jäsenellä on oikeus tilata kuhunkin näytelmään enintään kaksi lippua, joista toinen on hänelle itselleen ja toinen hänen seuralaiselleen. Tilaaminen onnistuu ainoastaan puhelimitse erikseen ilmoitettuna aikana ja erikseen ilmoitetulta vastaajalta. Tilauksia ei saa jättää puhelinvastaajaan eikä niitä voi lähettää sähköpostitse. Helsingin teatterikerhoon saavat liittyä kaikki ne henkilöt, jotka hyväksyvät kerhon toimintaperiaatteet. Tällä hetkellä liittymismaksu kerhoon on 10 euroa, ja vuosittainen jäsenmaksu on 30 euroa.