Draama on näytelmän ja runouden laji, jossa on paljon henkilöiden erilaista kemiaa. Draamassa erotaan päätoiminta ja sivutoiminnat eli episodit. Draamakirjallisuus on yleisesti ottaen tarkoitettu esitettäväksi teattereissa eikä niinkään luettavaksi. Esitettynä draamasta saa mahdollisimman paljon irti, sillä se sisältää paljon toimintaa, vuoropuhelua sekä erilaisia tahdonilmauksia, jotka riippuvat myös paljolti henkilöiden luonteista. Draama on jopa niin vakiintunut sana suomenkielessä, että draamaksi kutsutaan puhekielessä usein dramaattisia tilanteita tai henkilöitä, jotka haluavat aiheuttaa jollain tavalla draamaa, kuten esimerkiksi suhtautumalla asioihin dramaattisesti.
Draaman päälajeja on monta, niin kuin on esittäjääkin. Päälajeja ovat muun muassa komedia, tragedia, tragikomedia sekä farssi. Seuraavaksi käydäänkin läpi, millaisa päälajit tyypillisesti ovat.
Komedia
Komedia tarkoittaa huvinäytelmää. Alkujaan komedialla on tarkoitettu yleisesti näytelmää, jossa on onnellinen loppu. Nykyään komedia tunnetaan nimenomaan humoristisena näytelmänä. Antiikin Kreikassa komedioissa yleisöä hauskuutettiin lähinnä pilkkaamalla tunnettuja henkilöitä kuten poliitikkoja. Komedia on erittäin suosittua nykyaikana ja muun muassa stand up -komiikka on saanut vaikutteita tästä tyylilajista. Komedian tavoitteena on saada ihmiset rentoutuneeksi naurun ja komiiikan avulla.
Tragedia
Tragedia on komedian vastakohta. Tragediat ovat usein murhenäytelmä, jossa näytelmän henkilöt kohtaavan murheellisen kohtalon. Tragedia näytelmässä keskitytään yleensä vuorokauden tapahtumiin, sillä näytelmät ovat hyvin intensiivisiä. Tragedian tarkoituksena on saada ihmiset tuntemaan vahvoja tunteita, kuten surua, sääliä ja vihaa. Näin ollen katsoja voi kokea laajan tunteiden kirjon tragediaa katsoessaan.
Tragikomedia
Tragikomedia on nimensä mukaisesti kuin komedian ja tragedian sekoitus. Se on näytelmän laji, joka esittää usein traagisen kertomuksen humoristisin keinoin. Tragikomediaksi kutsutaan myös onnelliseen loppuun päätyvää tragediaa. Tragedian tarkoituksena on saattaa ikävätkin asiat positiivisessa valossa ja näin ollen antaa niillekin katsojille mahdollisuus nauttia tragediasta, jotka eivät siihen ehkä muutoin pystyisi.
Farssi
Farssi on eräänlaista komediaa, jonka viihdyttävyys perustuu yhteensattumiin, käsittämättömiin absurdeihin tilanteisiin, väärinkäsityksiin sekä loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farsseille on ominaista, että ne päättyvät usein onnellisesti. Farssin päämääränä on saada yleisö nauramaan sekä huvittumaan. Kun yleisö nauraa hysteerisesti, on farssi onnistunut. Tunnettuja farsseja ovat muun muassa suomalaiset Uuno Turhapuro -elokuvat. Farssi on myös vakiintunut suomenkielen sana, jolloin asiat ovat menneet ihan huonosti.