Siirry suoraan sisältöön

Up näyttelijät ovat kokemusta ja uusia kasvoja

Up näyttelijät olivat osaltaan kokeneita ja hiukan kokemattomia.

Up näyttelijät tekivät vaikutuksen suureen yleisöön aitoudellaan. Komediallinen draamasarja Uusi Päivä vyörytti tietoisuuteen joukon uusia nimiä ja kokeneempi näyttelijäkaarti puolestaan näytti itsestään uusia puolia. Sarjaa esitettiin vuosina 2010–2018, kolmena iltana viikossa, joten ruutukasvot kävivät suomalaisille todella tutuiksi. Yhteensä sarjaa esitettiin 802 jaksoa ja kukin jakso oli puolen tunnin mittainen. Tapahtumat sijoittuivat Virtaukseksi nimettyyn Etelä-Suomessa sijaitsevaan kaupunkiin.

Nuoret ja varttuneemmat Up näyttelijät

Sarja oli pidetty paitsi katsojien, mutta myös näyttelijöiden keskuudessa. Monet näyttelijöistä olivat mukana sekä sarjan ensimmäisellä että viimeisellä kaudella. Heitä ovat esimerkiksi Panu Mikkola, Lari Halme, Inga Sulin, Aimo Räsänen, Thelma Siberg, Antti Väre, Sanni Haahdenmaa, Atte Reunanen, Kalle Ruusukallio, Lotta Lehtikevari, Anu Niemi, Matti Leino ja Juhani Laitala.

Suomalaiset näyttelijät luovat parhaimmillaan uskoa siihen, että kotimaisinkin voimin voidaan tehdä kansainvälisen tason laadukasta viihdettä, kuten Uusi Päivä voimalla osoitti. Erityisen kiehtovaa monen kauden draamoissa on katsojana seurata näyttelijöiden kehittymistä roolihahmojensa myötä. Lapsinäyttelijät kirjaimellisesti kasvoivat aikuisiksi katsojien edessä ja jokainen hahmo syveni vuosien varrella kiinnostavalla tavalla.

Monenlaisia katsojia

Uusi Päivä löysi oman, melko vakiintuneen katsojakuntansa. Erityiseksi sarjan teki sen tavoite yhdistää eri-ikäiset ihmiset katsomaan samaa ohjelmaa. Sen pääkohderyhmä oli kahtalainen, toisaalta perheet ja toisaalta varhaisnuoret sekä nuoret. Myöhemmin kohderyhmiä pyrittiin laajentamaan tästäkin. Sarja osoitti olevansa muuntautumiskyvyssään melko notkea ja ennakkoluuloton.

Avainsanat: