Siirry suoraan sisältöön

Maarit Ruikka on palkittu teatteriohjaaja

Maarit Ruikka on teatterin ammattilainen.

Maarit Ruikka on hyvin merkittävä nimi Suomen teatterimaailmassa. Hän on muun muassa ollut ohjaajana monissa teatterinäytöksissä ja myös palkittu merkittävällä palkinnolla. Hän on toiminut myös muissa mielenkiintoisissa tehtävissä teattereihin liittyen, mutta on suorittanut myös peruskoulun luokanopettajan tutkinnon vuonna 1981. Mikäli sinua kiinnostavat teatterialan merkittävät henkilöt, kannattaa sinun tutustua myös vuonna 1958 Rovaniemen maalaiskunnassa syntyneeseen Maaritiin.

Maarit Ruikka on ohjannut useita näytelmiä

Ruikka on myös ohjannut useita näytelmiä. Hän on ohjannut niitä muun muassa Viirus-teatterille, Suomen Kansallisteatterille sekä Helsingin, Oulun ja Turun kaupunginteattereille. Hän on tehnyt myös kuunnelmia Radioteatterille. Taitava ja kokenut Maarit Ruikka on myös saanut Nuoren taiteen Suomi-palkinnon. Sen hän sai vuonna 1997. Tämä palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön jakama ja se jaetaan tunnustukseksi joko huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta, merkittävästä taiteellisesta urasta tai lupaavasta läpimurrosta.

Teatterikorkeakoulu on monien näyttelijän urasta haaveilevien unelma. Maarit on valmistunut Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmasta vuonna 1993. Hän on myös Teatterikorkeakoulun ohjaajatyön professori. Taideyliopiston hallitus valitsi hänet Teatterikorkeakoulun dekaaniksi kaudelle 2014-2015. Maaritin taidoista ja kokemuksesta kertoo myös se, että hän on toiminut Helsingin Viirus-teatterin taiteellisena johtajana vuosina 1997–2001 ja Tampereen Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsenenä puolestaan vuosina 2004–2007. Tampereen Teatterikesä -tapahtuma on Pohjoismaiden vanhin vuosittainen ammattiteatterifestivaali.

Laaja-alainen teatterin ammattilainen

Maarit on erittäin monipuolinen teatterin ammattilainen. Hän on toiminut hyvin monenlaisissa työtehtävissä teatterimaailmaan liittyen. Mikäli sinua kiinnostavat myös muut teatterimaailman merkittävät henkilöt, suosittelemme tutustumaan sivustomme mielenkiintoisiin teatteri aiheisiin teksteihin. Monia teatterin ammattilaisia yhdistää intohimo työn tekemiseen sekä uskomaton määrä inspiraatiota joko näyttelemiseen, ohjaamiseen tai opettamiseen.